Rubriky
Nakupování

Udržte svoji restauraci nad vodou

Jen málo restauracím se i v dnešní době daří držet nad vodou. V nouzovém stavu zavíralo velké množství podniků, a ty co se jen tak tak udržely, museli zavřít kvůli neustálému zdražování, na které jejich zákazníci reagovali tak, že přestali chodit. Jediným způsobem, jak zvládat fungovat i s ohledem na vysoké ceny, je zařídit, aby lidem podnik za onu cenu skutečně stál. Nikdo přece nenechá velkou částku v podniku, kde mu podají nekvalitní jídlo, obsluha je nepříjemná, a prostředí zchátralé. Jak tedy investovat do podniku, aby vydržel?

prostřený stůl

Spokojení zaměstnanci

Spokojení zaměstnanci = dobrá a kvalitní obsluha, kterou lidé ocení. Nepříjemnou, či pomalou servírku vidí lidé neradi, a často je důvodem, proč už se do podniku nechtějí vracet. A ta recenze? Au. Aby byla vaše obsluha spokojená, potřebuje správné zázemí. Možná si nyní nemůžete dovolit příliš zvyšovat platy, avšak něco udělat můžete. Počínaje delší dovolenou, přes dostatečné přestávky, až po vkusný a kvalitní pracovní oděv. Kuchařům pak můžete pořídit stylový kuchařský rondon https://www.apronista.cz/produkty/rondony, nebo stylovou zástěru. Číšníci by pak ocenili pohodlné oblečení, ve kterém se jim bude dobře pohybovat napříč podnikem, a kvalitní zástěru. Pokud se vaši lidé budou cítit jako zaměstnanci kvalitního podniku budou se tak také chovat.

mladá baristka

Hezké prostředí

Možná právě nemáte peníze na nákladnou rekonstrukci, což je vzhledem k situaci plně pochopitelné. Podnik by však měl být jistě stoprocentně čistý. Jídelní lístky by měly vypadat dobře, nebýt ohmatané, ani upatlané. Nejlepší jsou pak ty v kožených deskách, se zalaminovanými listy. Pokud si nemůžete dovolit koupit nové, pohodlné židle, investujte alespoň do podsedáků, protože nikomu se nejí dobře, když jej něco tlačí do pozadí. Co se výzdoby týče, květiny na stole jsou nenahraditelnou dekorací. Každodenní návštěvy v květinářství se však prodraží, a tak můžete buďto nakoupit květiny v květináčích, či využít období, a natrhat nějaké ty luční, které také vypadají skvěle.

Výběr

Nemusíte mít na jídelníčku sto padesát různých jídel, ale měl by být uspořádán tak, aby si vybral každý. V dnešní době totiž potkáte velké procento lidí s různými stravovacími návyky, jako třeba vegetariány, alergiky, dietáře, kteří ocení, když je k nim podnik přívětivý, a nabízí i jídla, která si mohou dát oni.